Gnocchi met gorgonzolasaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 g bloem
- 1 ei
- 100 ml slagroom
- 150 g gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiden
Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en stamp ze heel fijn. Laat de puree afkoelen tot lauwwarm en kneed de bloem, het ei en een snufje zout erdoor. Vorm vingerdikke rolletjes van het deeg en snijd ze in stukjes van 3 cm. Druk er met een vork ribbeltjes in.
Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe: als ze bovenkomen, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Verwarm de room in een ruime pan op matig vuur en laat de gorgonzola erin smelten.
Schep de gnocchi door de gorgonzolasaus en strooi de peterselie erover. Serveer het gerecht direct.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met gorgonzolasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Italië
diverse auteurs
Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Italiaanse keuken, is verkocht: je kunt niet meer zonder. Verse pasta's, rijke sauzen, soepen met de eerlijke smaak... lees verder
© InmercGnocchi tips
Reacties op dit recept
- Nell Heerlijk! Goed recept, eenvoudig. Het vormen van de Gnocchi is even een klusje. Ik maak meestal een dubbele portie die ik ook al kook en vries een deel in. In eerste instantie, op een plateau, los van elkaar om plakken te voorkomen. Vervolgens maak ik porties naar keuze. Het is dan een kwestie van zout water koken, Gnocchi erin en als ze drijven is het goed. De saus maak ik net voor het opdienen.