Gnocchi met gorgonzolasaus
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,2
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 g bloem
- 1 ei
- 100 ml slagroom
- 150 g gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiden
Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en stamp ze heel fijn. Laat de puree afkoelen tot lauwwarm en kneed de bloem, het ei en een snufje zout erdoor. Vorm vingerdikke rolletjes van het deeg en snijd ze in stukjes van 3 cm. Druk er met een vork ribbeltjes in.
Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe: als ze bovenkomen, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Verwarm de room in een ruime pan op matig vuur en laat de gorgonzola erin smelten.
Schep de gnocchi door de gorgonzolasaus en strooi de peterselie erover. Serveer het gerecht direct.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met gorgonzolasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Italië
diverse auteurs
Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Italiaanse keuken, is verkocht: je kunt niet meer zonder. Verse pasta's, rijke sauzen, soepen met de eerlijke smaak... lees verder
© Inmerc