Gnocchi met pesto alla genovese

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 5 grote bosjes basilicum
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol pecorino, vers gemalen
  • 1 handvol Parmezaanse kaas, vers gemalen
  • ca. 10 pijnboompitten
  • 1 okkernoot
  • 500 g voorverpakte gnocchi

Bereiden

Vul de bodem van de kom van de foodprocessor met olijfolie. (Voor het malen van de basilicumblaadjes gebruik ik altijd een basis olijfolie omdat deze rond de blaadjes van de basilicum een folie vormt, waardoor ze goed worden vermalen.)

Verwijder de takjes van de bosjes basilicum. Reinig de basilicumblaadjes met behulp van een keukenhanddoek. Was ze niet onder de kraan, want dan vermindert het aroma van de basilicum.

Voeg daarna de teentjes knoflook, de gemalen pecorino, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de okkernoot en een snufje zout toe. Meng goed tot alle ingrediënten zijn fijngemalen.

Kook de gnocchi al dente in kokend water met wat zout. De gnocchi zijn al dente zodra ze aan de oppervlakte verschijnen. Laat dan nog een minuut verder koken en giet daarna af.

Giet de gnocchi meteen terug in de kookpot en voeg de pestosaus toe. Meng goed. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Foodprocessor

Tip

Bewaar pestosaus steeds in de koelkast. Zorg ervoor dat de saus volledig bedekt is met een laagje olie, anders krijg je schimmelvorming op de saus.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi met pesto alla genovese' is afkomstig uit het kookboek...

La cucina di Isabella

Isabella Cozzi

Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Gnocchi recept tips

Reacties op dit recept

  • liesbethWie kan mij vertellen wat een okkernoot is?

    reageren

  • JanEen okkernoot is een walnoot.

    reageren