
Stokbrood met cajun en tofu
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ groene paprika, in stukjes
- 1 pak tofu (200 g), fijngehakt
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 1 groot stokbrood, in vieren
- 4 eetlepels kruidenboter
- 100 g gemengde sla
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paprika, tofu en cajunkruiden toe en bak deze 5 minuten mee. Roer de tomatenpuree en peterselie erdoor.
Snijd het stokbrood overlangs doormidden en besmeer de onderste helft met de kruidenboter. Verdeel de sla erover. Schep het tofu-paprikamengsel op de sla en leg de bovenste helft van het stokbrood erop.