Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 535 kcal
- 38 g eiwit
- 26 g vet
- 37 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g lams- of rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
- 1 stokbrood
- 2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt
- 100 g feta, in kleine blokjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur.
Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit. Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan.
Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.
Bron
Het recept 'Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood