Ceviche van tonijn met wasabi en rode biet
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 1 avocado
- 5 g wasabipasta
- 1 gekookte rode biet
- 300 g verse tonijnfilet
- 4 radijsjes
- olijfolie
- radijskiemen
Bereiden
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met 1 eetlepel olijfolie, een snufje zout en de wasabipasta.
Snijd de gekookte rode biet in plakken van 5 mm. Schik op elk bord drie plakken rode biet en schep daarop 1 eetlepel avocadocrème.
Snijd de tonijnfilet in stukken van 3 cm. Snijd de blokken vervolgens in plakken van ongeveer 6 mm en schik ze op de avocadocrème.
Bestrooi met radijskiemen en de in plakjes gesneden radijsjes. Breng op smaak met een scheut olijfolie en een snufje zout.
Kookboek
Het recept 'Ceviche van tonijn met wasabi en rode biet' is afkomstig uit het kookboek...
Ceviche
Fiona Taïeb
Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.... lees verder
© Good Cook