Gepaneerde hete bliksem
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 750 g appels, liefst goudrenetten
- 1 kg aardappelen, gekookt
- 100 g boter, in kleine klontjes
- 100 g paneermeel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Schil de appels en halveer ze, haal het klokhuis eruit, snijd ze in plakken. Snijd de gekookte aardappelen ook in plakken.
Vet een ovenschaal in en leg daar trapsgewijs de aardappel- en appelplakken in. Herhaal tot alles op is en verdeel er kleine klontjes boter over. Strooi het paneermeel erover heen en zet de schaal in de oven. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten bakken.
Kookboek
Het recept 'Gepaneerde hete bliksem' is afkomstig uit het kookboek...
Alles moet op
Reini Smit
In dit boek draait het om efficiënt en bewust omgaan met eten, zowel bij het kopen als bij het koken. Een kookboek met eerlijke, simpele gerechten, waarvoor je niet
... lees verder © Uitgeverij TerraHete bliksem tips
Reacties op dit recept
- Marijke Wat is het lekkerste om hier bij te eten?
- AnneMarie Gewone ouderwetse, maar o zo lekkere hachee!
- Gordon Volgens mij maak je hete bliksen met ZOETE appeltjes en daar eet je dan weer spareribs bij. O zo lekker.
- Marijke (andere) Mijn moeder maakte hete bilksem met half zure appels en half stoofperen. Die dan niet rood koken. Daarbij klapstuk. Zelf maak ik het nog wel eens met speklappen. Ook lekker.