Gepaneerde hete bliksem

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g appels, liefst goudrenetten
  • 1 kg aardappelen, gekookt
  • 100 g boter, in kleine klontjes
  • 100 g paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Schil de appels en halveer ze, haal het klokhuis eruit, snijd ze in plakken. Snijd de gekookte aardappelen ook in plakken.

Vet een ovenschaal in en leg daar trapsgewijs de aardappel- en appelplakken in. Herhaal tot alles op is en verdeel er kleine klontjes boter over. Strooi het paneermeel erover heen en zet de schaal in de oven. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten bakken.

Kookboek

Het recept 'Gepaneerde hete bliksem' is afkomstig uit het kookboek...

Alles moet op

Reini Smit

In dit boek draait het om efficiënt en bewust omgaan met eten, zowel bij het kopen als bij het koken. Een kookboek met eerlijke, simpele gerechten, waarvoor je niet... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Hete bliksem recept tips

Reacties op dit recept

  • MarijkeWat is het lekkerste om hier bij te eten?

    reageren

  • AnneMarieGewone ouderwetse, maar o zo lekkere hachee!

    reageren

  • GordonVolgens mij maak je hete bliksen met ZOETE appeltjes en daar eet je dan weer spareribs bij. O zo lekker.

    reageren

  • Marijke (andere)Mijn moeder maakte hete bilksem met half zure appels en half stoofperen. Die dan niet rood koken. Daarbij klapstuk. Zelf maak ik het nog wel eens met speklappen. Ook lekker.

    reageren