Hete bliksem met gehakt
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g geschilde aardappelen, in blokjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- boter
- 600 g gehakt
- nootmuskaat
- 200 ml melk
- 600 g appelmoes of appelcompote
- 1 appel, in dunne plakjes
Bereiden
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Fruit de sjalot aan in wat boter. Bak er het gehakt rul in. Kruid met zout en flink wat peper.
Pureer de gekookte aardappelen, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de melk en een klontje boter door.
Verdeel de appelmoes of appelcompote over de bodem van een ovenschotel, verdeel er het gehakt over en daarna de puree. Strijk glad met een vork.
Leg er de appelplakjes op en verdeel er nog wat vlokjes boter over. Bak 15 minuten in de op 160 °C voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Hete bliksem met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...
De complete Vlaamse keuken
Ilse D'hooge
De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, hete bliksem, witlofgratin en asperges à la flamande. Chef Ilse D'hooge selecteerde 100... lees verder
© Uitgeverij Lannoo