In sojasaus gesmoorde aardappels
bereiden
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappels, zoals yukon, bildstar of doré, in blokjes van 2 cm
- 20 ml plantaardige olie
- 60 ml sojasaus
- 40 ml Koreaanse rijstsiroop (ssalyeot) of vervang door maïssiroop, glucosestroop, of honing
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 1 theelepel geroosterd sesamzaad
- 2 theelepels sesamolie
Bereiden
Week de aardappels 10 minuten in een kom water om overtollig zetmeel te verwijderen. Giet de aardappels af en zet opzij.
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de aardappelblokjes 4 tot 5 minuten, of tot ze een beetje doorschijnend zijn. Voeg de sojasaus, rijstsiroop, suiker en 250 ml water toe en breng het water tegen de kook aan. Kook de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten zachtjes en roer af en toe, tot de vloeistof bijna verdampt is. Prik met een vork in de aardappels om te testen of ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
Roer het sesamzaad en de sesamolie door de aardappels. Serveer ze lauw als een bijgerecht of bewaar ze maximaal 1 week in een luchtdicht afgesloten plastic bak in de koelkast.
Opmerking
Alles wat je nodig hebt om dit bijgerecht snel in elkaar te draaien zijn een paar bescheiden aardappels en wat basisartikelen uit de voorraadkast. Dit is eenvoudig Koreaans eten op zijn best.
Kookboek
Het recept 'In sojasaus gesmoorde aardappels' is afkomstig uit het kookboek...
Klein Korea
Billy Law
Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid
... lees verder © Good Cook