Paprikachips uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 à 5 aardappelen
- 1½ eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rasp of snijd de aardappelen in heel dunne schijfjes (je hoeft ze niet te schillen). Spoel ze vervolgens af met water en dep ze droog op keukenpapier. Leg de schijfjes in een mengkom en meng de chips voorzichtig met alle overige ingrediënten. Leg alle chips verspreid over het bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten. Houd wel goed je oven in de gaten, zorg ervoor dat je chips niet verbranden.
Haal eventueel de chips die klaar zijn reeds uit de oven en laat de andere nog even doorbakken. (Elke oven en aardappel is namelijk verschillend.) Haal de chips uit de oven en laat ze even afkoelen. Werk eventueel af met nog wat zout.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Paprikachips uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
#Happyfood
Laura Joosten
Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg
... lees verder © Uitgeverij Lannoo