Aardappelen uit de oven met pikante tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 2 grote frietaardappels, elk in ca. 8 lange parten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 100 ml marsala (of groentebouillon)
- voor de tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel chilivlokken (of ½ theelepel als ze heel pittig zijn)
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Schep op een bakplaat of in een bakblik de aardappelparten om met de tenen knoflook (licht geplet met het schilletje er nog om), de olijfolie en de rozemarijn en breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappels 30 minuten in de oven. Voeg de marsala toe en bak nog eens 15 minuten.
Maak intussen de saus: verhit de olijfolie en voeg de plakjes knoflook, oregano en chilivlokken toe. Bak ze circa 1 minuut en doe de tomatenblokjes plus naar smaak zout en peper erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op matig tot hoog vuur. Pureer de saus met een staafmixer tot hij glad is (er mogen nog stukjes in zitten, als je dat lekker vindt).
Haal de kleverige aardappeltjes uit de oven en serveer meteen, met de saus erbij.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Roer 100 g feta door 200 ml zure room en geef dit erbij als verkoelende tegenhanger van de pikante tomatensaus.
Opmerking
'Patatas bravas meets marinara-saus.' De marsala maakt de aardappeltjes heerlijk kleverig en zoet, maar je kunt hem ook vervangen door een vergelijkbare drank, of bouillon, of zelfs gewoon water.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen uit de oven met pikante tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Ingeblikt
Lola Milne
Koken uit blik is snel, makkelijk, goedkoop en gezond. En je hebt bijna altijd wel wat blikken in huis. Dus plunder je voorraadkast, want je kunt een hoop bijzonders maken met die blikjes! Combineer wat voorraadkastbasics met enkele verse
... lees verder © Uitgeverij Becht