Aardappelen uit de oven met citroen, rozemarijn en tijm
bereiden
Ingrediënten
- 1½ kg nieuwe aardappelen
- 2 citroenen, plus een halve extra
- 7-8 teentjes knoflook, ongepeld, licht gekneusd
- paar takjes rozemarijn
- paar takjes tijm
- olijf- of koolzaadolie
Bereiden
Was de aardappelen, maar probeer de velletjes eraan te laten zitten. Snijd alle aardappelen die groter zijn dan een golfbal in tweeën of vieren. Kook ze 5 minuten voor in een pan met gezouten water, giet ze af en laat ze een paar minuten uitstomen.
Snijd de twee citroenen in dikke plakken. Doe de aardappelen in een braadslede en verdeel de citroenplakken, knoflook, rozemarijn en tijm erover. Besprenkel uitgebreid met olie en schep alles om met je handen tot elke aardappel bedekt is met een laagje olie. Breng op smaak met zout en peper.
Zet 35-40 minuten in een op 200 °C / gasstand 6 voorverwarmde oven, schep alles minstens een keer om, tot de citroenen bruine randjes krijgen en de aardappels onweerstaanbaar goudbruin zijn.
Knijp de halve citroen erboven uit, bestrooi met wat extra zout en dien meteen op.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen uit de oven met citroen, rozemarijn en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Doordeweeks
Hugh Fearnley-Whittingstall
Hugh Fearnley-Whittingstall schrijft in 'Doordeweeks' over het eten dat hij thuis elke dag klaarmaakt. Goede maaltijden, bereid met verse ingrediënten... lees verder
© Uitgeverij BechtAardappelen oven tips
Reacties op dit recept
- claire Gemaakt en erg lekker !