Aardappelen uit de oven met tomatenkorst
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote ui, gepeld en in ringen
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 750 g vastkokende aardappelen, geschild
- 1 kg Romatomaten
- boter om de ovenschaal in te vetten
- 300 ml groentebouillon
- blaadjes van 2 takjes tijm
- 20 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 eetlepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Sauteer de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
Snijd de aardappelen met een mandoline in plakjes van 5 mm. Snijd de tomaten in plakjes van 5 mm.
Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een beboterde ovenschaal. Verdeel er de gesauteerde ui over en beleg met de plakjes tomaat. Kruid met peper en zout.
Breng de groentebouillon aan de kook en giet over de tomaten. Verdeel de tijm en de blaadjes basilicum over de tomaten.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de aluminiumfolie en zet voor 15 minuten terug in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de tomaten een gebrand randje krijgen.
Controleer of de aardappelen gaar zijn en plaats zo nodig iets langer in de oven. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en werk af met een vleugje honing.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Aardappelen uit de oven met tomatenkorst' is afkomstig uit het kookboek...
Het oven kookboek
Claudia Allemeersch
In 'Het oven kookboek' geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden, van basisgerechten en ovenschotels tot feestelijke menu's
... lees verder © Uitgeverij Lannoo