Aardappels uit de oven met pindadressing en sperziebonen
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg Charlotte-aardappels, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 240 g sperziebonen
- 300 g taugé
- handje verse koriander, voor eroverheen
- voor de dressing
- 50 g pindakaas met stukjes noot
- 80 ml kokosmelk
- 2 eetlepels limoensap
- 1½ eetlepel sojasaus
- 1 verse rode chilipeper, geraspt
- 2½ cm gember, geschild en geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Schep de aardappels in een braadslede om met de olie en 1 theelepel zout. Zet het geheel 40 minuten in de oven.
Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Afhankelijk van het merk pindakaas dat je gebruikt, kan het zijn dat je wat extra kokosmelk nodig hebt voor een dikke, vloeibare dressing. Proef en voeg indien nodig nog wat extra smaakmakers toe.
Voeg na 40 minuten de sperziebonen en taugé toe aan de aardappels. Schenk er eventueel een extra scheutje olijfolie bij en zet alles nog 20 minuten in de oven.
Bestrooi de aardappels en groenten met de koriander en dien warm op, of op kamertemperatuur. Geef de dressing er apart bij.
Tip
Controleer de smaak van de dressing door er een aardappel in te dopen en deze te proeven. Voeg indien nodig nog wat extra sojasaus toe aan de dressing.
Opmerking
'Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gerecht uit dit boek: in de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen - dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick.' - Rukmini Iyer
Kookboek
Het recept 'Aardappels uit de oven met pindadressing en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
De groene bakplaat
Rukmini Iyer
In 'De groene bakplaat' staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste veganistische en vegetarische ovengerechten kunt bereiden. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen, shakshuka uit de oven of gevulde
... lees verder © Uitgeverij Becht