Aardappeltjes uit de oven met rozemarijngremolata

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 25 g grana padano

Bereiden

Stoom de krieltjes 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak ondertussen de gremolata: pel en rasp de knoflookteentjes, rasp de schil van de citroen en rits de blaadjes van drie rozemarijntakjes en hak ze fijn. Voeg 2 eetlepels citroensap toe, 5 eetlepels olijfolie en een theelepel zeezout. Meng goed.

Neem een ovenschaal en meng de krieltjes met de gremolata. Zet 20 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en rasp er de grana padano over.

Opmerking

In de Italiaanse keuken zijn eenvoudige smaakmakers ware helden die je gerecht in een mum van tijd beter maken. Denk maar aan een goede pesto alla genovese door je pasta. Of een gremolata van platte peterselie, citroenrasp, knoflook en een snufje zout bij een Milanese ossobuco. Voor het recept van deze aardappeltjes maken we een eenvoudige gremolata van rozemarijn, waarmee de geur van de Méditerranée je keuken vult als de lekkerste huisparfum. In Italië serveren we het als bijgerecht bij een mals stukje vlees of vis.

Het recept 'Aardappeltjes uit de oven met rozemarijngremolata' is afkomstig uit het kookboek Mangiamo! van .

© Uitgeverij Lannoo.

Aardappelen oven tips