Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 ml volle melk
- 2 eetlepels grof gehakte rozemarijn
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- olie voor het invetten
- 6 middelgrote aardappelen, in ½ cm dikke plakjes
Voorbereiden
Meng in een kom waar alle ingrediënten in passen de melk met de rozemarijn en knoflook. Laat het 20 minuten staan zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een braadslede in met wat olijfolie.
Doe de aardappelplakjes in de kom met melk, met zout en peper naar smaak. Meng de aardappelen met een grote houten lepel of je handen door de melk.
Leg de aardappelplakjes in rijen in de braadslede, een klein beetje overlappen mag, maar niet te veel. Zet ze ca. 30 minuten in de oven. Draai ze zo af en toe om zodat de aardappelen aan alle kanten bruin worden. Serveer ze onmiddellijk.
Opmerking
'De sleutel voor dit recept is de melk. Die schift terwijl hij warm wordt waardoor de aardappelen een lekker buitenkantje krijgen. Neem wel volle melk want minder vette melk wordt bij verwarming waterig.' - Tobie Puttock
Kookboek
Het recept 'Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Daily Italian
Tobie Puttock
Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische... lees verder
© Kosmos UitgeversAardappelen oven tips
Reacties op dit recept
- barbara Lijkt me lekker, ga het proberen.