Muntaardappeltjes uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 500 g krieltjes met schil
- 5 takjes munt en een handvol fijngehakt muntblad
- olijfolie
Bereiden
Was de krieltjes en kook ze in de schil in ruim water met 5 takjes munt in ca. 10 minuten beetgaar. Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C.
Meng 4 eetlepels olijfolie met een snuf zout en versgemalen peper naar smaak.
Giet de aardappeltjes af en laat even droog koken en iets afkoelen. Meng ze vervolgens met de olijfolie en spreid ze uit op een bakblik.
Laat ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig worden, draai eventueel halverwege om.
Serveer met het fijngehakte muntblad en - als je ze hebt - wat eetbare bloemen, zoals de bieslookbloemen op de foto.
Kookboek
Het recept 'Muntaardappeltjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Greendelicious Kruiden
Natascha Boudewijn
Na het succesvolle 'Greendelicious' neemt Natascha Boudewijn de lezer met groene vingers in 'Greendelicious Kruiden' mee op een culinaire reis door de... lees verder
© Uitgeverij Becht