Röstiwafel met bacon
bereiden
Ingrediënten
- 2 plakken bacon of gerookt ontbijtspek
- 1 grote aardappel, geboend
- olijfolie
Bereiden
Verhit een wafelijzer op de middelste stand, leg de bacon ertussen en verbaas je over het gemak waarmee het vet wegsijpelt tussen de vakjes. Bak de bacon verder op de hoogste stand.
Rasp ondertussen de aardappel boven een kom gezouten water. Laat 3 minuten rusten. Giet de geraspte aardappel af, leg hem tussen twee dubbele lagen keukenpapier en druk er zo veel mogelijk water uit. Hoe droger, hoe krokanter de wafel.
Vet het wafelijzer in met een beetje olijfolie. Schep de geraspte aardappel op de onderste plaat. Sluit het wafelijzer en bak de röstiwafel 12 minuten. Je kunt de wafel naar wens na ongeveer 8 minuten keren, zodat hij gelijkmatig gaar wordt.
Serveer de bacon erbij. Gebakken ei is er ook lekker bij.
Extra benodigd
Wafelijzer
Variatietip
Voor een 'pescotarische ' versie laat je de bacon weg, vet je het wafelijzer in met gesmolten boter en serveer je de röstiwafel met gerookte zalm en een schep zure room waar je wat geraspte mierikswortel en een beetje dille door hebt gedaan.
Kookboek
Het recept 'Röstiwafel met bacon' is afkomstig uit het kookboek...
Matt Preston's Kookboek
Matt Preston
'Matt Preston's Kookboek' is het derde kookboek van Matt Preston, na 'Matt Preston's 100 beste recepten' en 'Fast, Fresh & Unbelievably delicious'. Matt... lees verder
© Kosmos Uitgevers