Gebraden zoete aardappels
bereiden
Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappels (à ca. 225 g), in de lengte gehalveerd
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 180 ml yoghurt
- 1 jalapeñopeper, fijngesneden
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- sap van 1 limoen
- 225 g Italiaans worstvlees (indien verkrijgbaar) of ander gekruid worstvlees
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 200 g boerenkoolbladeren, zonder nerven en fijngesneden
- 15 g rijstwafels, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Schuif een braadslede onder in de oven.
Smeer de zoete aardappels in met de helft van de olijfolie en wrijf de olie er goed in. Leg de zoete aardappels met de snijkant naar beneden in de hete braadslede. Braad ze 35 minuten, tot ze gaar zijn. Draai ze halverwege de bereidingstijd om.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de jalapeñopeper, de dille en 1 eetlepel van het limoensap. Breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper en roer goed. Zet in de koelkast tot het serveren.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel van de olijfolie toe en bak het worstvlees 6 tot 8 minuten rul, tot het vlees mooi gekleurd is. Schep de worst in een kom en zet apart. Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan dezelfde koekenpan en fruit de rode ui 5 minuten, tot hij glazig is. Voeg de boerenkoolbladeren toe, bestrooi met een beetje fleur de sel en zwarte peper en bak 2 tot 3 minuten, tot de bladeren net slap worden. Voeg toe aan de worsten en meng.
Serveer de zoete aardappels met de worst en de boerenkool. Giet er de yoghurtsaus over en bestrooi met de verkruimelde rijstwafels.
Opmerking
In de herfst kun je in de marktkramen in Californië verschillende variëteiten van zoete aardappels aantreffen. Kies indien mogelijk Japanse zoete aardappels voor dit recept, maar je kunt het ook bereiden met andere variëteiten.
Kookboek
Het recept 'Gebraden zoete aardappels' is afkomstig uit het kookboek...
California dreamin'
Vivian Lui
Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest avantgarde van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker. Proef de zee en maak een lentesalade met groene asperges en garnaaltjes, maak de lekkerste poké bowls of geniet
... lees verder © Good Cook