Gepofte zoete aardappel met geroosterde broccoli
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels, van ongeveer dezelfde grootte
- 600 g broccoliroosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel (milde) chilivlokken
- 200 g gerookte spekblokjes
- 100 g zure room
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 10 g verse bieslook, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C hetelucht of 240 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en verpak ze individueel in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en pof 50 - 60 minuten in de oven.
Meng de broccoliroosjes in een kom met de olijfolie, chilivlokken en wat zout en peper. Verdeel de broccoli over de bakplaat en bak de laatste 20 minuten mee met de zoete aardappel.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 10 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de zure room in een kom met het knoflookpoeder, uienpoeder en de helft van de verse bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Pak de zoete aardappels voorzichtig uit en snijd de bovenkant iets in. Verdeel de zure-roomsaus erover, strooi de spekjes over de broccoli en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier, aluminiumfolie
Het recept 'Gepofte zoete aardappel met geroosterde broccoli' is afkomstig uit het kookboek 30 receptkaarten - Oven van Diverse auteurs.
© Uitgeverij Becht.