Geroosterde zoete aardappels met misoboter

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 zoete (paarse) aardappels
  • olijfolie
  • 1 eetlepel (zwarte) sesamzaadjes
  • 2 lente-uien, in dunne plakjes
  • voor de misoboter
  • 7 eetlepels (plantaardige) boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 4 eetlepels witte miso

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels en wrijf ze royaal in met olijfolie zodat ze glimmen. Door de olijfolie kan het lichaam de bètacaroteen uit de aardappel beter opnemen.

Rooster ze in 45-60 minuten in de oven gaar (de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel). Draai ze halverwege de oventijd om.

Meng alle ingrediënten voor de misoboter tot een gladde pasta.

Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en verdeel de misoboter erover. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui, en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde zoete aardappels met misoboter' is afkomstig uit het kookboek...

Extra Vierge

In 'Extra Vierge' deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Zoete aardappelen tips