Gevulde zoete aardappelen met eitjes
bereiden
Bevat per portie
690 kcal
42 g eiwit
34 g vet
56 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden en geblancheerd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 100 g cheddar
- 8 eitjes
- 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
- rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en prik met een mes een paar gaatjes in de zoete aardappels. Zet ze in de oven gedurende ongeveer 40 minuten.
Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Snijd ze doormidden en hol ze uit met een lepel.
Meng het binnenste van de zoete aardappel met de broccoliroosjes, de paprikablokjes, de lente-ui en de cheddar. Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en maak een kleine holte in het midden. Breek daar de eitjes in en bak de aardappelen opnieuw 12 minuten in de oven.
Kruid met peper en zout, strooi er wat peterselie over en serveer met een rucolasalade.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Gevulde zoete aardappelen met eitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Het sportkookboek 2
Stephanie Scheirlynck
Net als bij topatleten kan topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck ook jou helpen om het maximum uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen en dat alles aan de hand van lekkere uitgebalanceerde (en eenvoudige) maaltijden
... lees verder © Uitgeverij Lannoo