Zoete aardappelen uit de oven met soja-honingglazuur
bereiden
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappelen, geschild
- 4 eetlepels zonnebloem- of maïsolie
- 1 theelepel sesamolie
- voor het soja-honingglazuur
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sap van geraspte gemberwortel
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4).
Snijd de aardappelen in stukjes ter grootte van een ijsblokje. Leg de blokjes in een enkele laag op een bakplaat en besprenkel ze met de zonnebloem- of maïsolie en de sesamolie. Hussel de aardappelen met je handen door elkaar en bestrooi ze met zout. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de aardappelblokjes 30 tot 40 minuten, tot de randjes krokant beginnen te worden.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Roer voor het glazuur honing, sojasaus en gembersap door elkaar. Sprenkel het mengsel over de aardappelen en zet ze nog eens 10 minuten onder de grill. Schud de aardappelen af en toe om. Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes erover.
Tip
'Om het sap uit de gemberwortel te halen, moet je het stuk wortel gewoon uitpersen en de vezelige vaste bestanddelen weggooien.' - Kimiko Barber
Kookboek
Het recept 'Zoete aardappelen uit de oven met soja-honingglazuur' is afkomstig uit het kookboek...
Japans puur & eenvoudig
Kimiko Barber
In dit boek heeft Kimiko Barber de beste recepten uit de moderne Japanse keuken opgenomen en laat ze zien hoe je thuis op eenvoudige wijze een... lees verder
© Inmerc