Zoete-aardappellasagne
bereiden
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappels
- 450 g verse of diepvriesspinazie
- 250 g ricotta
- 200 g geraspte emmentaler
- voor de bechamelsaus
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
Bereiden
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in gezouten kokend water en kook ze 15 à 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en verdun beetje bij beetje met de melk; roer voortdurend. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de ricotta door de bechamel. Proef of er nog wat zout en peper nodig is.
Verdeel een laag zoete aardappel in een gratineerschaal, dan een laag op smaak gebrachte spinazie en een laag bechamelsaus. Maak zo meerdere lagen.
Eindig met een flinke laag geraspte emmentaler.
Bak de lasagne 20 à 30 minuten in de oven.
Extra benodigd
Gratineerschaal
Kookboek
Het recept 'Zoete-aardappellasagne' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete aardappel
Guillaume Marinette
Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in dit boek. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke
... lees verder © Citrus