Zoete-aardappelpartjes met chorizo en kaas

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 grote of 3 middelgrote zoete aardappels, geschild en in partjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 75 g chorizo, in blokjes
  • 200 g mozzarella, geraspt
  • zure room
  • paar sprietjes bieslook, fijngehakt, ter garnering (naar wens)

Bereiden

Leg de zoete-aardappelpartjes in een kom en voeg het chilipoeder, paprikapoeder en de zonnebloemolie toe. Roer het mengsel tot de partjes goed bedekt zijn met het specerijenmengsel.

Leg de zoete-aardappelpartjes in de airfryer en bak ze 10 minuten op 200 °C. Schud ze halverwege de bereidingstijd om.

Doe de aardappelpartjes als ze halfgaar zijn over in een ovenschaal die onder in de airfryer past. Verdeel de chorizo en mozzarella erover, zet de ovenschaal in de airfryer en bak het geheel 5 minuten op 200 °C tot de kaas gesmolten is en borrelt, de chorizo krokant is en de zoete-aardappelpartjes gaar zijn.

Haal de ovenschaal uit de airfryer (wees voorzichtig, want hij is erg heet) en verdeel schepjes zure room over het gerecht. Garneer het met wat bieslook.

Ik zet dit gerecht graag midden op tafel voor een informele maaltijd waarbij iedereen zelf iets uit de schaal kan pakken, maar je kunt het ook over borden verdelen. Serveer dit warm.

Opmerking

Dit is een ideale maaltijd voor een vrijdagavond als je een film gaat kijken en met het hele gezin een smakelijke, makkelijke maaltijd wilt eten. Ik gebruik hier zoete aardappels, maar je kunt ook gewone aardappels gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Zoete-aardappelpartjes met chorizo en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Het ultieme airfryer kookboek

In meer dan 80 veelzijdige recepten laat 'Het ultieme airfryer kookboek' je zien dat de airfryer veel meer kan dan alleen friet bakken. Van doordeweekse maaltijden en heerlijke vleesgerechten tot hartige ontbijtjes, cakes en desserts. Met dit kookboek

... lees verder

© Fontaine Uitgevers

Zoete aardappelen tips