Aardbeientaart recepten
-
tip
Aardbeientaart met mascarpone en vanille
Vegetarisch, 30 min 7,9
-
tip
Knapperige aardbeientaart
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Aardbeientaart (crostata di fragole)
Vegetarisch, 60 min 7,6
-
Aardbeientaart met kaneel
Vegetarisch, 75 min 7,6
-
Aardbeientaart met vanille van Rick Stein
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Aardbeientaart van Ursula Ferrigno
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Aardbeientaartjes met pistachenoten
Vegetarisch, 50 min 8,3
-
Mille-feuille aardbeientaart met chocolade
Vegetarisch, 70 min 7,8
Aardbeientaart
Rol 250 g zoet boterdeeg uit tot een 1½ mm dikke lap en bekleed een taartvorm van 22 cm doorsnee met het deeg. Prik de bodem gelijkmatig in met een vork. Vul de bodem met 200 g amandelcrème en bak hem 25 minuten in een tot 180 °C verhitte oven. Laat hem afkoelen. Besprenkel de vulling met 75 g aardbeiengelei, verdund met wat water. Vul de taart met 800 g drooggedepte en ontkroonde bosaardbeitjes. Maal er een beetje zwarte peper over. Strijk nog 75 g met water verdunde aardbeiengelei over de aardbeien.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]