Italiaanse appelbeignets (frittelle di mele)

  • 16 stuks
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 100 ml rum of het sap van 2 citroenen, gezeefd
  • zonnebloemolie om te frituren
  • poedersuiker
  • voor het beignetbeslag
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiden

Zeef voor het beignetbeslag de bloem met het bakpoeder en de suiker in een kom. Klop de melk, het ei en het vanille-extract in een kommetje en roer dit mengsel beetje bij beetje door de bloem; er moet een glad beslag ontstaan.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 4 plakken. Bedruppel ze met rum of citroensap.

Verhit in een grote, diepe koekenpan een ruime hoeveelheid frituurolie tot 180 °C. Een druppel beslag moet in 20 seconden goudbruin zijn.

Haal de plakken door het beslag en zorg dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze met een paar tegelijk voorzichtig in de olie en bak ze in 1-2 minuten per kant lichtbruin.

Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep ze op een warme schaal en bestuif ze met veel poedersuiker.

Kookboek

Het recept 'Italiaanse appelbeignets (frittelle di mele)' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Quick & Easy

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Appelbeignet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!