Appelbeignets in bierbeslag

  • 12 beignets
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • frituurolie
  • 3 stevige, zoetzure appels (Elstar)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 250 ml bier
  • poedersuiker

Bereiden

Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C. (Of verhit een laag olie in een wok tot er witte damp afkomt.)

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dikke plakken. Strooi er suiker en kaneel over.

Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de eieren en het bier tot een glad beslag.

Haal de appelplakken één voor één door het beslag en frituur ze met drie of vier te gelijk in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een flinke laag keukenpapier uitlekken. Leg de appelbeignets op een schaal en strooi er poedersuiker over.

Bron

Het recept 'Appelbeignets in bierbeslag' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Siim79 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (51 stemmen)

Appelbeignet recept tips

Reacties op dit recept

  • OlgaKlinkt geweldig ! 3x raden wat ik vrijdag 31-12-2010 ga doen... Fijne en veilige jaarwisseling iedereen en een gelukkig en gezond 2011.

    reageren

  • WilmaEen oud recept, ik heb het al zo van mijn moeder geleerd, en mijn dochters maken ook op deze manier het beslag, een goed recept.

    reageren

  • miekeJa, dit ga ik uitproberen op mijn werk voor licht dementerenden. Vinden ze vast heerlijk.

    reageren

  • LidyIk heb ze net gebakken, maar ik maak ze al 50 jaar zo. De eerste 3 zijn altijd voor de kok ze zijn heerlijk. Ik wens jullie een mooie jaarwisseling en voor 2011 een gezond jaar. Voor mij een prachtig jaar, ik ben 50 jaar getrouwd.

    reageren

  • BasHeerlijk waren de appelbeignets en verder een heel gezond en goed kookjaar, ga zo door.

    reageren

  • mirandaGa dit ook uitproberen na de goeie reacties. Aan iedereen een prettige jaarwisseling en een goed 2012.

    reageren

  • MiekeIk ga ze zeker bakken op 31 dec. maar mag ze helaas zelf niet eten maar... misschien toch eentje proeven. Wens iedereen een fijne jaarwisseling en goed 2013 met veel kook en bak plezier.

    reageren

  • lenyJa, daar heb ik nou zin an! Van die lekkere appelbeignets. Ga ik zeker bakken. Het is al jaren geleden dat ik appelflappen of oliebollen zelf gebakken heb. Iedereen veel geluk, gezelligheid en gezondheid voor 2013! Leny van Dam

    reageren

  • laurieMoet dat beslag niet eerst rijzen dan? ff langzaam laten rusten? En kan ik ook zonnebloemolie gebruiken, wij gebruiken eigenlijk nooit frituurvet! Klinkt inderdaad heerlijk!

    • LiaIn de zonnebloemolie bakken, het beslag hoeft niet te rijzen, eet smakelijk.

    reageren

  • MarianneBak ze zo al 48 jaar waarvan 19 jaar in Canada. Zijn heerlijk en zelfs de Canadezen zijn er gek op. Heet hier apple fritters. Krijg zelfs orders om te bakken. Goed 2013 allemaal.

    reageren

  • carlaZou je in de 'holletjes' een beetje amandelspijs kunnen doen? Zou dat blijven zitten onder het 'beslagjasje'?

    • LiaGeen amandelspijs, het is een appelbeignet. De spijs blijft niet zitten.

    • yvetteCarla en Lidy: ik maak appelbeignets altijd van 100 gram zelfrijzend bakmeel, 150 ml melk, snuf zout. Géén ei: worden ze zacht van, niet krokant. Ik doe altijd een stukje spijs in het gat! Heerlijk en blijft altijd heel goed zitten. Iedereen vindt ze heerlijk...

    reageren

  • GerardJa dit is een goed recept, maak ze al mijn leven lang zo. Leerde het op m'n zesde van m'n moeder... Maar ik vind Elster iets te slap ervoor. Ik gebruik goudrenet. Dit blijft wat meer heel, maar heeft wel wat meer tijd nodig. De kunst is dan om het boeltje niet te bruin te laten worden... Gebuik bier dat lang blijft bubbelen...

    reageren

  • lenaWij zitten in Portugal op een camperplaats doch ook wij gaan appelflappen eten.

    reageren

  • tinekeLijkt me heerlijk, ik maak altijd de appelflappen van de pakken Koopmans, trouwens ook heerlijk. Maar maandag ga ik ook deze maken. mmmmmmm

    reageren

  • annemiekHeb ze net gebakken, maar er zit niet zo'n dik laagje omheen. Hoort dat zo, ik heb overigens nog nooit appelbeignets gebakken en volgens mijn man smaken ze wel. Prettige jaarwisseling iedereen.

    reageren

  • lambertEwel ik ga er direct aan beginnen en laat het weten als ze gelukt zijn. Groetjes, Lambert. H.

    reageren

  • ConnyKan je ook bruin bier gebruiken? Ik ga het in ieder geval proberen.

    reageren

  • ConnyZe zien er mooi uit, heb wel een klein beetje melk en flink wat poedersuiker aan het beslag toegevoegd. Bier is een beetje bitter! Het smaakt prima.

    reageren

  • JessKan ik van dit beslag ook oliebollen bakken?

    reageren

  • P.H.Jammer van dat zelfrijzend bakmeel. Met bloem en gist zijn ze veel lekkerder en ook de volgende dag(en) nog heerlijk. Met zelfrijzend bakmeel smaken ze snel oud.

    reageren

  • MargotIk bak elk jaar heerlijke appelbeignets, maar dit recept vind ik waardeloos, beslag is veel te dun, ze vallen uit elkaar, geen succes!

    • StevenDan heb je toch iets verkeerd gedaan, Margot. Ik heb samen met de kinderen het recept op de letter gevolgd en de appelbeignets zijn overheerlijk geworden.

    reageren

  • EdithKan dit ook in een fryer?

    reageren

  • KarinWelk bier moet je gebruiken?

    reageren

  • MaartenEen goed recept, ik heb het vorig jaar gemaakt en morgen ga ik het weer maken. Dank je wel.

    reageren

  • RonNee Fout dit is geen appel bignet. Een appel bignet wordt gemaakt met deeg platen en dan besuikerd. Een appelflap In beslag de appel schijf in beslag draaien en daarna in bakken in de zonnebloemolie dat is een appelflap. Daar zit dus een gat in het midden.

    reageren