Appelkruimeltaart met witte chocola
- 1 taart
- 75 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de kruimel
- 90 g boter
- 60 g suiker
- 125 g bloem
- voor het taartdeeg
- 70 g witte chocolade
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
- 5 kleine appels
- boter voor invetten
Bereiden
Maak in de keukenmachine grove kruimels van boter, suiker en bloem. Laat nog even rusten in de koelkast.
Smelt voor het taartdeeg de chocola au bain-marie en laat even afkoelen. Klop de boter en suiker met de mixer tot licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor. Voeg de bloem en marmelade toe en vervolgens ook de gesmolten chocola. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Schil de appels, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit.
Schep het taartdeeg in de beboterde taartvorm en leg de halve appeltjes erop met de bolle kant omhoog. Bedek de appeltjes met de kruimel en bak de taart in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en de kruimel goudbruin. Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 23 cm)
Opmerking
Het kan zijn dat de cake iets boven de kruimel uitkomt tijdens het bakken. Dit is niet erg. Snijd al te donkere stukjes eraf.
Kookboek
Het recept 'Appelkruimeltaart met witte chocola' is afkomstig uit het kookboek...
Appeltaart
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
In 'Appeltaart' vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boeren... lees verder
© Uitgeverij Becht