Bananencake recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Bananencake

verwarm de oven voor op 180 °C. Pel 2 rijpe bananen en prak ze met een vork. Schenk het sap van 1 citroen en 20 ml rum erbij. Klop in een grote kom 120 g in blokjes gesneden zoute boter en 120 g fijne tafelsuiker door elkaar. Voeg zodra het mengsel bleek wordt 2 eieren een voor een toe en meng ze erdoor. Rasp 100 g pure chocolade. Meng in een andere kom 250 g bloem, 1 zakje gedroogde gist en 1 mespuntje zout. Doe dit mengsel in de kom met het eimengsel. Meng alles goed en roer de bananenpuree, geraspte chocolade en 1 theelepel vanille-extract erdoor. Beboter een cakevorm royaal, bestuif hem met bloem en schenk het beslag erin. Zet de cakevorm op een bakplaat in de oven en bak de bananencake 40 minuten. Besprenkel hem zodra hij uit de oven komt desgewenst met 3 -4 eetlepels extra rum voor een sterkere smaak.

[ Beeld: Alena Kogotkova | Shutterstock.com ]