Bananencake met kokos

  • 1 bananencake
  • 65 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Thais
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • 100 g kokos, geraspt
  • 125 ml kokosmelk
  • 5 goed rijpe bananen, gepureerd
  • 100 g rijstebloem
  • 35 g maïzena
  • 125 g kristalsuiker
  • 3 eetlepels gecondenseerde melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 20 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

Doe kokos en kokosmelk in een kom en laat dit mengsel 10 minuten rusten. Voeg banaan, bloem, maïzena, suiker en melk toe en meng het geheel.

Giet dit beslag in de vorm en bak het 50 minuten in de oven. Laat de cake iets afkoelen alvorens deze te storten. Serveer de bananencake warm, met ijs.

Extra benodigd

Cakevorm, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Bananencake met kokos' is afkomstig uit het kookboek...

Basic Thais

Jody Vassallo

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Bananencake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!