Chocolade-bananencake
- 6 personen
- 70 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 170 g fijne tafelsuiker
- 185 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 2 eieren, op kamertemperatuur, licht geklopt
- 60 ml olijfolie
- 60 ml melk
- 100 g pure chocolade, geraspt
- 90 g walnoten, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 20 x 10 cm lichtjes in en bedek de bodem met bakpapier.
Meng de geprakte bananen met de suiker. Voeg het gezeefde bakmeel, de eieren, olijfolie en melk toe. Roer voorzichtig met een houten lepel gedurende 30 seconden. Spatel de chocolade en walnoten er lichtjes door.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 55 minuten, of tot een vleespen die u in het midden steekt er schoon uit komt. Laat de cake eerst 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster. Serveer de cake warm en geef er naar wens slagroom bij.
Extra benodigd
Cakevorm van 20 x 10 cm, balpapier
Tip
Bij warm weer is een stuk chocolade beter te raspen als het eerst een paar minuten in de vriezer heeft gelegen.
Kookboek
Het recept 'Chocolade-bananencake' is afkomstig uit het kookboek...
Nagerechten
diverse auteurs
Van ouderwetse romige toetjes tot trifles en kwarktaarten, vruchtentaarten en zoete fruitpasteien, verfrissend ijs en onweerstaanbare chocoladedesserts... lees verder
© De Lantaarn