Broccolitaartje
bereiden
Ingrediënten
- 200 g broccoli
- 50 g kwark
- 2 eieren
- een mespuntje tijm
- voor het deeg
- 75 g bloem + extra voor het bestuiven
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de broccoliroosjes los van de stengel. Schil de stengel en snijd hem in stukjes. Breng gezouten water aan de kook en kook de broccolistukjes en -roosjes 3 minuten. Giet ze af.
Maak het deeg door de bloem te vermengen met de olijfolie, 2 eetlepels water en een snufje zout. Kneed het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
Bekleed een kleine ingevette taartvorm met het deeg en verdeel de broccoliroosjes erover.
Meng de kwark met de eieren, tijm, peper en zout en verdeel dit mengsel over de taartvorm.
Bak het taartje ca. 20 minuten in de oven.
Extra benodigd
Kleine taartvorm
Variatietip
Je kunt in de vulling rauwe stukjes verse zalm of spek leggen. Je kunt de kwark vervangen door yoghurt, of door 50 ml room of melk met wat stevig doorsmakende geraspte kaas.
Kookboek
Het recept 'Broccolitaartje' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker koken voor jezelf
Anna Decock
In veel kookboeken zijn de recepten voor vier personen. Door vier delen lukt soms, maar vaak ook niet. Daarom is er nu 'Lekker koken voor jezelf', een kookboek... lees verder
© Standaard Uitgeverij