Glutenvrije broccolitaart
bereiden
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 150 g havermout
- ½ eetlepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 5 middelgrote eieren
- 100 g Hollandse geitenkaas, grof geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk zelf met een dunschiller, snijd het kontje eraf en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoliroosjes en -blokjes in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli daarna direct in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Hierdoor stopt het kookproces en blijft de broccoli mooi groen.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en schep de ui erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de ui in 5 minuten heel zachtjes gaar.
Meng in een kom de havermout met de kurkuma, komijn en een snufje zout. Breek er 1 ei boven en voeg 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels water toe. Meng alles goed met een vork en kneed het mengsel dan goed door tot het niet meer aan je handen plakt.
Druk het deeg in een ingevette taartvorm (Ø 22-24 cm) uit tot de bodem en de zijkant bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes en -blokjes over de bodem. Klop in een kom 4 eieren los met wat versgemalen peper en roer de ui en de geraspte kaas erdoor. Verdeel dit mengsel over de broccoli in de taartbodem.
Schuif de broccolitaart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart uit de oven nog 5 minuten staan en snijd hem dan in punten. Lekker met een frisse salade.
Extra benodigd
Lage taartvorm (Ø 22-24 cm), ingevet
Kookboek
Het recept 'Glutenvrije broccolitaart' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker Havermout! Quinoa! En meer...
Clara ten Houte de Lange
'Lekker Havermout! Quinoa! En meer...' is een vervolg op 'Lekker lang jong'. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het... lees verder
© vL&dB uitgeversBroccolitaart tips
Reacties op dit recept
- Thea Heerlijk taartje, ik voeg er zelf nog wat walnoten of paranoten, net wat ik in huis heb, aan toe!