Hartige broccolitaart met mozzarella
bereiden
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 dikke bundels basilicum (40 g)
- 1 broccoli
- olijfolie
- 1 bolletje mozzarella
Voorbereiden
Mix de eieren met het basilicum in een blender tot het eimengsel groen kleurt. Kruid met peper en zout. Bak de broccoliroosjes in 3 à 4 minuten beetgaar (of zachter, zoals je wenst) in wat olijfolie met een scheutje water.
Giet het eimengsel in een vuurvaste schaal en leg er de broccoliroosjes in. Snijd de mozzarella in plakjes en schik ze tussen de broccoli. Zet de taart een 20-tal minuten in de oven op 180 °C.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
'Dit gerechtje is in een handomdraai klaar. Ik serveer het met een kruidensalade als de vriendinnen op bezoek komen. Maar het is ook een inspirerend gerecht om mee te nemen. Je kunt er heel veel variaties op maken met verschillende groenten: tomaten, wortelen, courgette... Apart of samen, het kan niet mislukken. Nog een praktische tip: leg bakpapier in de schaal om de taart er nadien gemakkelijk uit te halen.' - Pascale Naessens
Kookboek
Het recept 'Hartige broccolitaart met mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...
Puur Pascale 2
Pascale Naessens
Na het gigantische succes van 'Puur Pascale' pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek
... lees verder © Uitgeverij LannooBroccolitaart tips
Reacties op dit recept
- Rita Lekker, en zonder teveel koolhydraten zeer geschikt voor mij.
-
Pee
Variatie: scampi meebakken, ontbijtspek meebakken of allebei.
- Els Geweldig goed idee, was superlekker!