Lichte brownies met witte chocolade en pecannoten
- 16 stukjes
- 50 min
- waardering 7,5
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 75 g gedopte pecannoten
- 75 g witte chocolade, gehakt
- 175 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels Horlicks (gemoute melkpoeder)
- 125 g zachte boter, in kleine stukjes
- 175 g rietsuiker, plus 2 eetlepels
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-essence
- 75 g witte chocoladechips
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Spreid de pecannoten uit op een bakplaat en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ze grof en laat ze afkoelen. Laat de oven aan voor de brownies.
Laat de chocolade smelten in een vuurvaste kom op een pan licht sudderend water, of in een magnetron op lage stand.
Zeef de bloem met het bakpoeder, melkpoeder en een snufje zout.
Klop in een andere kom de boter met de rietsuiker luchtig en lichtgeel. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Klop er de vanille-essence door. Giet er al kloppend het gesmolten chocolademengsel bij. Spatel de droge ingrediënten losjes door het chocolademengsel. Schep er tot slot de chocoladechips en pecannoten door.
Giet het beslag in de ingevette en met ingevet bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad uit. Bak 25-30 minuten op het middelste rooster in de oven, of tot de brownies goudgeel en net gaar zijn.
Neem uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Neem de brownies uit de vorm en snijd in 16 vierkantjes.
Extra benodigd
Vierkante bakvorm van 20 cm, bakpapier
Tip
Doe desgewenst voor extra smaak gedroogde cranberry's of een eetlepel gedroogde kokos in het browniebeslag. Je kunt ook andere noten in plaats van pecannoten gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Lichte brownies met witte chocolade en pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Brownies festival
Annie Rigg
Dit originele kookboek bewijst dat brownies veel meer zijn dan de gewone chocoladebrownie. Een heel nieuwe browniewereld gaat open. Verras je gasten met... lees verder
© Good Cook