Matcha blondies

  • 12 stuks
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g kristalsuiker
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 g bloem
  • 2 eetlepels matcha (groenetheepoeder)
  • ½ theelepel zout
  • 225 g roomboter
  • 185 g witte chocolade(druppels)

Bereiden

Verwarm de heteluchtoven voor tot 175 °C.

Klop de kristal- en basterdsuiker, eieren en het vanille-extract in 5 tot 8 minuten tot een luchtig mengsel. De duur is afhankelijk van of je een garde gebruikt of een mixer. Meng in een aparte kom de bloem met de matcha en het zout. Voeg de droge ingrediënten langzaam toe aan het natte mengsel en mix tot een beslag.

Smelt de roomboter en 100 g van de witte chocolade in een magnetronbestendige kom in de magnetron gedurende 1 tot 2 minuten. Roer tussendoor een paar keer. Je kunt boter en chocolade ook au bain-marie smelten; plaats ze in een hittebestendige kom die je op een pan met een laagje kokend water op het fornuis zet. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat boter en chocolade zachtjes en al roerend smelten.

Meng het gesmolten mengsel goed door het beslag. Hak de overige witte chocolade in kleine stukjes. Dit is niet nodig als je chocoladedruppels gebruikt.

Frommel een stuk bakpapier op en maak het nat onder de kraan. (Het water beschermt het bakpapier tegen verbranding bij hoge temperaturen of langdurig bakken.) Bekleed de bodem en randen van een ovenschaal van ongeveer 35 x 25 cm met het bakpapier. Schenk het beslag in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven. Strooi na 30 minuten de gehakte witte chocolade over de matchab londies, zodat de chocolade of -druppels eroverheen kan smelten. Bak vervolgens de matcha blondies nog voor 15 minuten verder in de oven. Laat hierna de matcha blondies even afkoelen en snijd in 12 gelijke stukken.

Extra benodigd

Bakpapier, ovenschaal (35 x 25 cm)

Tip

Serveer de matcha blondies warm, met aardbeien en een bolletje ijs.

Kookboek

Het recept 'Matcha blondies' is afkomstig uit het kookboek...

No Halfway Cooks

Jody Franz & Stan Beaujean

Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Brownies recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!