Matchacake
- 1 kleine cake
- 60 min
- waardering 8
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 ml volle room
- 2 afgestreken eetlepels matcha
- 40 g amandelmeel
- 2 eieren
- 70 g fijne kristalsuiker
- ½ theelepel vanille-extract
- 60 g acaciahoning
- 100 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 70 g gesmolten boter (+ extra om in te vetten)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verwarm de room en de matcha in een steelpan. Haal de pan van het vuur en klop krachtig. Rooster het amandelmeel 5 tot 7 minuten op een bakplaat in de oven op 180 °C.
Klop in een grote kom (of in een keukenmachine) de eieren met de suiker, het vanille-extract en de honing tot een luchtig mengsel. Voeg de matcharoom toe en klop opnieuw krachtig. Zeef de bloem erbij, voeg het bakpoeder, het amandelmeel en tot slot de gesmolten boter toe. Ga snel te werk en klop het beslag niet te lang.
Vet een langwerpige cakevorm van 15 cm lengte in, of bekleed hem met bakpapier, en vul de vorm tot ongeveer 1½ cm van de rand met het beslag. Zet in de oven. Snijd na 5 minuten met een mes over de hele lengte van de cake.
Verlaag de temperatuur tot 165 °C. Laat de cake nog 30 minuten bakken. Haal de cake uit de oven, laat even afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Wikkel de cake in plasticfolie als hij nog warm is, zo blijft hij lekker smeuïg.
Extra benodigd
Cakevorm
Kookboek
Het recept 'Matchacake' is afkomstig uit het kookboek...
Koken en bakken met matcha thee
Lene Knudsen
Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder
© Good Cook