Cheesecake met glazuur van aardbeiensnoepjes
bereiden
Ingrediënten
- 600 g roomkaas
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 250 g volkoren biscuits
- 100 g zachte boter
- voor het glazuur
- 3 blaadjes gelatine
- 15 harde aardbeiensnoepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de roomkaas met de suiker en de eieren tot een lobbige roomvulling. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels, bijvoorbeeld in de keukenmachine, en vermeng ze met de boter.
Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de vorm. Giet hierop het roomkaasmengsel en zet in de oven, ongeveer 45 minuten tot de taart goudbruin is. Laat de cheesecake afkoelen.
Week de gelatine in koud water. Maak het glazuur door de snoepjes al roerend in 250 ml kokend water te laten oplossen. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat dit glazuur afkoelen tot lauwwarm en giet dan over de koude cheesecake heen en laat opstijven in de koelkast.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 22 cm), bakpapier
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische variant agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Cheesecake met glazuur van aardbeiensnoepjes' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet... recepten met snoep
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
Dol op snoep? Kun je niet genoeg krijgen van chocola? In 'Zoet... recepten met snoep' vind je verrassende recepten met kleurige peren-drups, marshmallows, chocola... lees verder
© Uitgeverij BechtCheesecake tips
Reacties op dit recept
- Esther Hoezo vegetarisch? Gelatine is gemaakt van (varkens)botten. In de aardbeiensnoepjes zit ook weer gelatine, dus twee keer dierlijke ingrediënten in deze dus niet vegetarische taart.