Cheesecake met karamel

6 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g suiker
  • 5 eieren
  • 500 g goed uitgelekte magere kwark
  • 50 g bloem
  • 350 ml melk
  • geraspte schil van 1 citroen
  • geraspte schil van 1 sinaasappel

Bereiden

Doe 100 g suiker voor de karamel in een pan, voeg een half glas water toe en zet op matig vuur. De suiker smelt en gaat dan koken: let op en blijf kijken. Haal de pan van het vuur als de suiker mooi goudbruin geworden is en schenk de karamel direct in de vorm. Draai de vorm zo dat de karamel zich gelijkmatig verdeelt over de bodem en tegen de randen. Pas op dat je je niet brandt, want de vorm wordt gloeiend heet. Zet weg, zodat de karamel hard kan worden.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Splits de eieren. Klop de kwark en het eigeel door elkaar. Voeg 75 g suiker toe, de bloem, de melk en de citroen- en sinaasappelrasp en roer opnieuw.

Klop het eiwit goed stijf en spatel het heel voorzichtig door het mengsel met een schuimspaan of een metalen lepel. Schenk het op de karamel. Laat au bain-marie ongeveer 1 uur bakken in de oven.

Laat de cheesecake vervolgens eerst afkoelen in de uitgeschakelde oven en daarna 12 uur of zo mogelijk een nacht lang in de koelkast. Haal voor het opdienen een mes tussen de rand van de cheesecake en de vorm door, leg een bord op de vorm en draai om.

Extra benodigd

Cakevorm ( langwerpig of rond) met een inhoud van 1 liter, grotere ovenschaal voor het au bain-marie verwarmen

Kookboek

Het recept 'Cheesecake met karamel' is afkomstig uit het kookboek...

Cheesecake

Dit boekje zit tjokvol lekkere recepten met verse kaas, bijvoorbeeld voor gebakken cheesecakes, kwarktaarten en roomtaarten met mascarpone of ricotta

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Cheesecake tips