Lichte cheesecake met frambozen
bereiden
Ingrediënten
- 1 plak génoisecake van 28 cm doorsnee
- 500 g frambozen
- 50 ml frambozen-cranberrysap (of puur cranberrysap)
- 200 g fromage frais naturel
- 100 g fijne tafelsuiker
- 135 g frambozengelei
- 170 ml gecondenseerde melk
- 2 grote eiwitten
Bereiden
Snijd de korst van de plak génoisecake en snijd hem dan horizontaal doormidden. Wikkel een helft in plasticfolie en bewaar in het vriesvak voor een ander recept. Gebruik de springvorm als sjabloon om de tweede helft van het gebak in een cirkel van 25 cm doorsnee te snijden. Zet weg. Bekleed de bodem en de wand van de springvorm met bakpapier en zorg dat het papier niet over de rand komt.
Schik voor de vulling 300 g frambozen in een laag op de bodem van de vorm. Bewaar in de koelkast. Kook de overgebleven frambozen 2 tot 3 minuten zachtjes in het frambozen-cranberrysap. Wrijf het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Klop in een kom de fromage frais met 50 g van de suiker tot een romig mengsel. Schep er de gepureerde frambozen door.
Verhit in een kleine steelpan de frambozengelei met de gecondenseerde melk tot de gelei net gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen en zet even in de koelkast. Schep het dan beetje voor beetje door het fromage-fraismengsel. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Voeg een beetje van de overgebleven suiker toe en klop verder tot stijve pieken. Schep 2 eetlepels van het schuim door het fromage-fraismengsel om het luchtiger te maken. Spatel er dan losjes de rest van het schuim door.
Bedek de frambozen met het fromagemengsel en strijk de bovenkant glad uit. Tik de vorm op een werkvlak om luchtbelletjes te verwijderen. Leg er nu losjes de weggezette laag cake op. Druk lichtjes aan, zodat de cake overal in contact komt met het fromage-fraismengsel. Zet 2 tot 3 uur in de koelkast.
Keer de taart om en verwijder de vorm. Verwijder het bakpapier dat nog aan de taart plakt. Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Extra benodigd
Plasticfolie, springvorm (Ø 25 cm), bakpapier
Fromage frais
Verse jonge kaas. Je kunt deze kaassoort zonder problemen in plaats van cream cheese gebruiken. Cream cheese is het basisingrediënt voor de oorspronkelijke cheesecake. Fromage frais of Franse kwark wordt vaak gebruikt voor eenpersoons cheesecakejes.
Kookboek
Het recept 'Lichte cheesecake met frambozen' is afkomstig uit het kookboek...
Cheesecakes, romige lekkernijen
Maxine Clark
Laat je verleiden door deze recepten voor cheesecakes. Stuk voor stuk is het smullen geblazen! Leer hoe je eindeloos kunt spelen met deeg, koekjeskruim en... lees verder
© Good Cook