Traditionele New York cheesecake

10 personen
bereiden

waardering 7,8obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de taartbodem
  • 200 g droge koekjes (bijvoorbeeld Mariabiscuitjes)
  • 100 g boter
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • voor de vulling
  • 150 g boter, in stukjes
  • 170 g fijne tafelsuiker
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 30 g bloem
  • de fijngeraspte schil en het sap van 1 onbespoten citroen
  • ½ theelepel vanille-essence
  • 675 g fromage frais naturel, op kamertemperatuur
  • 60 ml melk
  • voor het deklaagje
  • 450 ml zure room
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • het sap van 1 citroen

Bereiden

Draai voor de taartbodem de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Doe ze anders in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Laat de boter smelten in een steelpan op laag vuur. Schep er het koekjeskruim en dan de suiker door. Bedek de bodem van de met boter ingevette springvorm met het kruimmengsel en druk het licht aan. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de taartbodem 8 tot 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Zet de oven op 160 °C.

Klop voor de vulling de boter met de suiker tot een romig en lichtgeel mengsel. Klop er een voor een de eieren door en daarna de bloem, het citroenraspsel en citroensap en de vanille-essence. Klop in een aparte kom de fromage frais romig. Klop er de melk en dan het boter-suikermengsel door. Giet het mengsel uit over de taartbodem in de vorm en strijk het glad uit. Bak de cheesecake 1 uur en 30 minuten in oven.

Klop voor het deklaagje de zure room met de poedersuiker en het citroensap. Bewaar in de koelkast.

Neem de cheesecake uit de oven en zet de oven op 190 °C. Besmeer de cheesecake met het deklaagje en zet 10 minuten terug in de oven. Zet de oven dan uit, maak de deur open en laat de cheesecake afkoelen in de oven, zodat het deklaagje niet gaat scheuren. Je kunt de cheesecake ook op een rooster zetten en er een grote kom ondersteboven op zetten en zo laten afkoelen. Zet de cheesecake dan 2 uur in de koelkast voor je hem in punten snijdt en opdient.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm (Ø 23 cm)

Fromage frais

Verse jonge kaas. Je kunt deze kaassoort zonder problemen in plaats van cream cheese gebruiken. Cream cheese is het basisingrediënt voor de oorspronkelijke cheesecake. Fromage frais of Franse kwark wordt vaak gebruikt voor eenpersoons cheesecakejes.

Kookboek

Het recept 'Traditionele New York cheesecake' is afkomstig uit het kookboek...

Cheesecakes, romige lekkernijen

Laat je verleiden door deze recepten voor cheesecakes. Stuk voor stuk is het smullen geblazen! Leer hoe je eindeloos kunt spelen met deeg, koekjeskruim en... lees verder

© Good Cook

Cheesecake tips