Chocoladecake met mascarpone

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het chocoladegebak
  • 4 eieren
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g boter
  • 80 g bloem
  • 30 g cacao (plus extra voor garnering)
  • voor het mascarponemengsel
  • 3 eidooiers
  • 500 g mascarpone
  • 75 g suiker
  • 100 ml Grand Marnier (plus extra om te besprenkelen)
  • 2 eetlepels witte chocolade

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop voor het chocoladegebak de eieren met de poedersuiker tot ze bijna wit zijn.

Smelt de boter en laat deze een beetje afkoelen. Roer de bloem en cacao erdoor. Spatel het bloemmengsel door de eieren.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het chocolademengsel erop uit. Bak het chocolademengsel ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebak gaar is en laat het afkoelen. Snijd het dan in stukken.

Roer voor het mascarponemengsel de eidooiers door de mascarpone en klop alles even goed door. Roer dan de suiker en Grand Marnier erdoor. Smelt de witte chocolade en roer deze door het mascarponemengsel.

Neem vier glazen en leg een plakje gebak op de bodem van elk glas. Besprenkel het gebak met Grand Marnier. Schep de mascarpone erop en bestrooi het geheel met cacaopoeder.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Chocoladecake met mascarpone' is afkomstig uit het kookboek...

Zoet!

Maaike van Helmond

Kaneel-ijstaart, zoete broodjes, chocolade muffins, gevulde bonbons... 'Zoet!' biedt 80 recepten voor de lekkerste desserts, taarten en koekjes, voor elk... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Chocoladecake recept tips

Reacties op dit recept

  • liesbethZiet er verrukkelijk uit! Maar wat met die 50 gram boter?

    reageren

  • Ellengran marnier is erg overheersend. Volgende keer zal ik dit niet meer toevoegen.... Verder qua hoelveelheid voor zeker 6 personen...het is enorm machtig ( lekker)

    reageren

  • GerdaBoter word gebruikt om te smelten.

    reageren