Chocoladekoekjes met frambozen
bereiden
Ingrediënten
- 250 pure chocolade
- 50 g boter
- 3 eetlepels suikerstroop
- 250 g biscuitjes
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 100 g gemalen hazelnoot
- 2 eetlepels cognac
- verse frambozen, om erbij te serveren
Bereiden
Bekleed een bakblik of opbergdoos van 15 x 15 cm met bakpapier.
Laat de chocolade, boter en stroop in een pannetje op laag vuur smelten.
Verkruimel de biscuitjes in een beslagkom en voeg de cacao en gemalen hazelnoot toe. Schenk de gesmolten chocolade in de beslagkom en roer door.
Voeg de cognac toe en roer nog een keer door voordat je het mengsel in het bakblik lepelt. Leg er nog een laag bakpapier op en druk dit aan om de bovenkant mooi glad te maken. Laat een paar uur in de koelkast staan om hard te worden.
Snijd in kleine vierkanten en dien de chocoladekoekjes op met verse frambozen.
Extra benodigd
Bakblik (15 x 15 cm), bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes met frambozen' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh + fast
Michelle Cranston
'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck