Chocoladekoekjes met stukjes chocolade
- 12 stuks
- 45 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade (55% cacaobestanddelen), in stukjes
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 85 g zachte boter
- 100 g pindakaas met stukjes
- 1 ei
- ½ theelepel vanille-extract
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g melkchocolade, in stukjes
- 100 g grote gezouten pinda's
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt al roerende 100 gram pure chocolade in een flinke pan. Klop de suiker, boter, pindakaas, ei en vanille-extract met een houten lepel erdoor. Roer het meel, de melkchocolade, noten en de helft van de overgebleven pure chocolade erdoor tot een zacht beslag.
Maak 12 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten. Laat ruimte tussen de koekjes, ze zetten uit tijdens het bakken. Druk 2-3 stukjes van de rest van de chocolade in ieder koekje.
Bak de koekjes 10-12 minuten tot de randjes iets donkerder zijn. De koekjes zijn zacht in het midden, maar worden knapperig als ze zijn afgekoeld. Ais je van hele knapperige koekjes houdt, bak ze dan iets langer. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes met stukjes chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Taart, cake & muffins
diverse auteurs
Gemakkelijke en spectaculaire recepten voor bij de koffie of een groots feest: dit kookboek staat er vol mee. Verwen jezelf en anderen met dadel-walnotencake... lees verder
© Uitgeverij Terra