Klassieke chocolate chip cookies
- 12 stuks
- 25 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g zachte boter
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g donkerbruine basterdsuiker
- ½ theelepel natuurlijk vanille-extract
- 2 eieren, losgeklopt
- 175 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 150 g chocoladebolletjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier of siliconenbakvellen.
Doe de boter, de lichtbruine basterdsuiker, de donkerbruine basterdsuiker en het vanille-extract in de kom van de keukenmachine en klop tot het mengsel geelwit en in volume verdubbeld is.
Blijf kloppen, voeg de eieren toe en daarna de bloem en het bakpoeder. Laat de mixer niet met al te hoge snelheid draaien; de ingrediënten hoeven alleen maar te mengen.
Voeg de chocoladebolletjes toe en klop ze snel en luchtig door het deeg.
Schep lepeltjes deeg op de bakplaten en bak de koekjes 9 tot 11 minuten tot ze vanbuiten goudbruin maar in het midden nog zacht zijn.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten tot lauwwarm afkoelen. Leg ze op een taartrooster en laat ze verder afkoelen.
Extra benodigd
Keukenmachine, bakpapier of siliconenbakvel
Opmerking
'Dit is dé homemade versie bij uitstek. Heeft niets te maken met de afschuwelijke namaakcookies uit de supermarkt. Deze breken niet als je erin bijt, maar veranderen van vorm; ze trekken krom om de chocolade vrij te geven.' - Trish Deseine
Kookboek
Het recept 'Klassieke chocolate chip cookies' is afkomstig uit het kookboek...
I love cake, taart en koekjes
Trish Deseine
Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder
© Uitgeverij Becht