Spinazietaart met geitenkaas
- 4 personen
- 65 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 400 g wilde spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote sjalotten, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels verse munt, in reepjes
- 3 middelgrote eieren
- 125 ml slagroom
- 150 g zachte geitenkaas
- 60 g zwarte olijven (zonder pit), in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvorm in.
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien, leg ze in een ster op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm met het deeg.
Maak de spinazie schoon, verwijder de harde stelen en snijd het blad in brede repen.
Verhit de olie, fruit de sjalot en knoflook 1 minuut, voeg de spinazie toe en roerbak alles 2 minuten op hoog vuur. Doe de groente over in een zeef en druk al het vocht eruit. Breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper en meng er de munt door.
Klop de eieren los met de room, breng op smaak met zout en peper.
Verkruimel de geitenkaas. Verdeel het spinaziemengsel en de kaas over de bodem van de taart. Schep het eimengsel voorzichtig in de vorm en verdeel de olijven erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 24 cm)
Kookboek
Het recept 'Spinazietaart met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Taart
diverse auteurs
Zelf gebakken? Wat is er leuker dan volmondig 'ja' te kunnen zeggen op die vraag als er een lekkere taart op tafel staat? Naast zoete taarten van diverse deeg... lees verder
© Inmerc