Spinazietaart met feta van filodeeg

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 g gestoofde spinazie, goed uitgelekt
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 3 eieren
  • 5 vellen (kant-en-klaar) filodeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Laat dit even afkoelen en meng dit met de overige ingrediënten.

Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de rand in met boter. Verdeel het filodeeg over de taartbodem, zodat het over de rand hangt. Schep de spinazievulling in de taart. Vouw de randen van het deeg weer terug.

Zet de taart 15-20 minuten in de hete oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 24 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Spinazietaart met feta van filodeeg' is afkomstig uit het kookboek...

Hartige taart

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten vind je in 'Hartige taart' meer dan genoeg inspiratie en variatie op de bekende klassiekers. De vullingen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Spinazietaart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!