Chocoladekoekjes met twee soorten chocolade
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 120 g gezouten boter
- 120 g pure chocolade
- 300 g suiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 120 g bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- 120 g cacao
- 120 g melkchocolade, in stukjes van ca. 1 cm gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Laat de boter met de pure chocolade smelten in een magnetron of au bain-marie.
Laat 30 minuten afkoelen voor je de suiker en de losgeklopte eieren erdoor schept. Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe. Meng goed. Schep er de stukjes melkchocolade door.
Neem 1 lepel deeg en rol dat tussen je handpalmen tot een bolletje. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat en druk dan iets plat. Ga zo door met balletjes deeg maken en houd een tussenruimte aan van ongeveer 5 cm. Bak 12-15 minuten in de oven.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer met een kopje koffie, of als dessert met vanilleroomijs.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes met twee soorten chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade delicatessen
Trish Deseine
"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder
© Good Cook